top of page

Hondenshiatsu

Wat is hondenshiatsu?

Shiatsu is een 4000 jaar oude Japanse acupressuurtechniek die sinds 20 jaar ook op honden wordt toegpast. Shiatsu is een combinatie van massage, stretchen en behandeling van de meridianen (energiebanen) door er druk op uit te oefenen. Shiatsu betekent letterlijk shi = duim atsu = druk.

Shiatsu werkt dus met meridianen( energiebanen) die verbonden zijn aan organen in het lichaam. Door op de accupuntuurpunten van de merdianen te drukken zorg je zowel voor fysieke als mentale verbetering van je favoriet.

Door manipulatie met vingerdruk op de accupuntuurpunten wordt de balans hersteld in de geblokeerde meridianen. Verschil met accupuntuur is dat wij met de handen werken i.p.v. naalden.

Waarom hondenshiatsu voor uw hond?

Voor honden is hondenshiatsu een zachte effectieve massage, die zelfgenezing stimuleert. Vele ziektes en kwalen kunnen door shiatsu verminderd of zelfs worden genezen. Honden die regelmatig worden behandeld met shiatsu voelen zich beter in hun lichaam, hebben meer zelfvertrouwen en hun immuunsysteem wordt versterkt.


Waarvoor wordt hondenshiatsu gebruikt

· Wellness voor gezonde honden. Meer en meer eigenaars laten hun hond preventief genieten van een shiatsubehandeling. Wie zelf al eens een shiatsumassage heeft ervaren begrijpt ook waarom honden dit zo heerlijk vinden

· Ondersteuning om een hond zich beter in zijn/haar vel te laten voelen.


Shiatsu wordt ook als therapie gebruikt

.Voor nerveuze en gevoelige honden kan shiatsu het zelfvertrouwen vergroten en ze worden er kalmer van.

. Apatische honden krijgen opnieuw levensvreugde

· Voor honden die na een operatie moeten revalideren. Vaak is na een behandeling bij de dierenarts de hond organisch terug in orde maar is de hond nog niet fit en voelt zich niet meer zo goed als voor de ziekte of het ongeval. Hier helpt de shiatsu het lichaam terug in balans te brengen.

. Na fysieke/en of mentale stress zal shiatsu helpen de opgebouwde energie te doen afnemen.

.Ook voor examens of tentoonstellingen en wedstrijden zal shiatsu helpen om de spanningen te verlagen en de concentratie te verhogen.

· Shiatsu helpt ook bij huidproblemen en het herstellen van het immuunsysteem

· Heup, rugproblemen en artrose, shiatsu kan de pijn verlichten en kan de mobiliteit bevorderen.

· Epilepsie voor de tussenpozen van de aanvallen te vergroten en de aanvallen te laten verminderen.

. Shiatsu helpt honden ook met problemen met de spijsvertering.

· Tevens helpt shiatsu ook bij honden met trauma’s en angsten

· Voor honden met een doffe vacht, eczeem, slechte adem , maag en darmklachten enz


Pups

Pups die shiatsumassage krijgen wennen aan aanrakingen en laten zich daardoor bij de dierenarts, eerste trimbeurt of andere nodige interventies beter behandelen en of aanraken


Oudere honden

Shiatsu helpt oudere honden zich beter in hun vel te voelen. Vooral oudere honden kunnen enorm genieten shiatsu. Als blokkades zijn opgeheven en de energie weer in hun lichaam stroomt zullen vaak kleinere klachten verdwijnen. De hond wordt soepeler, beweegt zich beter en de spijsvertering wordt genormaliseerd.


Behandeling

Voor een behandeling kunt u bij ons komen of komen we bij u thuis. Eerste consult bestaat uit kennismaken met de hond en eigenaar door vragen te stellen over de klachten: wanneer ontstaan, waardoor verergeren of verbeteren en het verloop. Overige vragen gaan over het karakter van het dier, ziektegeschiedenis, het verleden met vorige eigenaars, voeding enz. De antwoorden geven een hollistisch beeld van de mogelijke oorzaak van de klachten. Na die vragen krijgt de hond een shiatsumassage.


Vervolgbehandelingen


Afhankelijk van de klachten en het zelfherstellend vermogen van de hond kan 1 behandeling voldoende zijn. In andere gevallen zijn meerdere behandelingen nodig om de klachten te verhelpen.


Bij ernstige klachten is het evident dat u bij uw dierenarts langs gaat. Shiatsu is geen vervangende maar aanvullende therapie.

Vraag om meer informatie

Voornaam + Naam*

Straat + Nummer*

Postcode + Gemeente*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page